Beszoktatás

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a bölcsődébe kerülést a gyermekek ne megrázkódtatásként éljék át. Ezért a szülővel együtt történő kéthetes beszoktatási időszak alatt fokozatosan ismerkedik meg a gondozónő a gyermekkel, szokásaival, ill. a gyermek a gondozónővel, ill. a társaival.

Az első napokban fontos szerep jut a szülőknek, hiszen a családi környezetből nem könnyű kikerülni a gyermeknek, osztozkodni a játékeszközökön, a felnőtt szeretetén, gondoskodásán, de a szülőnek sem egyszerű feladat a gyermek mellett lenni, biztonságot nyújtani, és közben átvezetni, segítségére lenni abban, hogy egyedül is szívesen maradjon a bölcsődében, elfogadja új környezetét, a gondozónőket, a gyermekeket.

Ebben a megismerési folyamatban segít valamennyiünket a beszoktatási idő, ahol mindig figyelembe vesszük, a gyermekek alkalmazkodási képességét, megfigyeljük, hogyan tudják elfogadni az új környezetet, mennyire változik meg viselkedésük, és hogyan fogadják el hasonló korú társaik jelenlétét.

Az elfogadás függvényében fokozatosan, egyre több időt tölt a gyermek a családtagja nélkül, és a gondozónő fokozatosan lép be az ellátásába. Akár az anya, akár az apa, akár a nagyszülő kezdi a beszoktatást, fontos, hogy lehetőség szerint ugyanaz a személy legyen ott a gyermekkel mindvégig, mert a gondozónővel való közös munka csak így lehet eredményes.

Beszoktatási idő: 9-11 óráig

Kapcsolat


Cím:2211. Vasad Bem utca 92.

Vörös Gábor Zoltánné mb.intézményvezető
06-30/221-59-73

Bölcsőde telefonszáma:

0630/929-75-48