Megbetegedések és megelőzésük

Betegségek, egészségkárosodás korai felismerése megelőzése, és a betegségekkel kapcsolatos fontos tudnivalók.

A kisgyermekek ellenálló képessége kb. 8 éves korig fejlődik ki annyira, hogy többségében a  közösségi fertőző környezetet megszokva, ritkábban betegszenek meg különböző felső légúti betegségekben.

Az első közösségi hely a bölcsőde, bölcsődés korban a legfogékonyabbak a gyermekek a fertőző megbetegedésekre, hiszen ebben a korban a leggyengébb az ellenálló képességük.

Tudjuk, hogy minden ember teljesen egészségesen is más-más baktériumot, vírust hordoz magában, mely őt magát nem, de a környezetében tartózkodót megbetegítheti.

Már kisgyermek korban nagy hangsúlyt kell fektetnünk az egészséges életmódra nevelésre, az egészség megőrzésére, védelmére. Bár nem kerülhetők el teljes mértékben a fertőzések, hiszen a kisgyermekek életkori sajátosságaiknál fogva, mindent megfognak, szájukba vesznek (így ismerkednek a környezetükkel)

Mit is tehetünk gyermekünk egészségének védelmében!
Fontosnak tartjuk, már a terhesség időszakában, sőt azt megelőzően az édesanya egészséges életmódját, majd születéstől a Család egészséges életmódját.
Az egészséges életmódra nevelés, a betegség megelőzés fontos része:
- figyeljünk születésétől a külvilágra adott reakcióira, érzékszerveik épségére lát-e, hall-e, mozgása megfelelően fejlődik-e, hangadásának fejlődésére, esetleg hirtelen megváltozó viselkedésére stb. Minél korábban vesszük észre a rendellenességeket fejlődésükben anál nagyobb az esély a pozitív hatású fejlesztésre, gyógyításra, kezelésre megfelelő szakember megkeresésével!
- a jól kialakított napirend,
-az alapvető higiénés környezet, és szabályok kialakítása, betartása,
-a szabad levegőn tartózkodás, játszás és alvás
- az egészséges élelmezés, (megfelelő kalória, ásványianyag és vitamin bevitel- lásd élelmezés rovat)
- a megfelelő ruházat, öltözködés stb.

Megbetegedések és megelőzésük folytatása

Kapcsolat


Cím:2211. Vasad Bem utca 92.

Vörös Gábor Zoltánné mb.intézményvezető
06-30/221-59-73

Bölcsőde telefonszáma:

0630/929-75-48